viewer

Sunday, April 11, 2010

Inikah Mentaliti Orang Kita ?

 Saya akan berpindah ke rumah baru, jadi untuk mengindah-nian kan rumah baru, saya dan mama saya mahu pergi shopping langsir baru bukan untuk sambut hari raya sahaja. Saya pun bergerak untuk ke BJ Complex, nk pergi Kamdar je pun, tapi intro lebih ape WTF asghfdhgfwduewdbl. Seperti biasa klu dh pegi kat situ mesti parking dekat flat kawan sy yg lebih layak dipanggil kakak (sebab mmg terlalu rapat) sebab sebelum ni kalau sy drop by or just nk pergi basahkan tekak dekat BJC(short form unt BJ Complex) tu mesti punya parking situ sebab senang nak jalan kaki tak payah cari parking jauh-jauh hujung dunia.

 Tiba-tiba hari ni ada mamat mana tah jadi pembantu bancuh air kat depan gerai yg dah mcm nk runtuh tu, muka mcm pecah rumah, hisap benda alah WTF (ok dh 2 kali ni) sound kata x bleh parking kat situ. Eh, kau resident kat situ ke nk menyibuk muka pecah rumah hisap benda alah. Saya jawab la sy duk sini tingkat 5, rumah sebelah hujung kiri (okay mmg sy menipu) sbb bukannya nk parking kat situ 3-4 hari x berganjak-ganjak kereta mcm sendiri punya petak parking. Its just for 2-3 hours la mamat x sedar diri oi. Mmg sy dh panas masa tu, then mama ckp bt x taw je trus msuk dlm BJC pergi Kamdar nak cari langsir. After 2 jam macam tu, datang blk kat parking tgk tayar kereta sy sebelah depan bhgn kiri angin dh xdak langsung WTF sbfhgerwygfiehwfjnkjefvn. Saya memang dh tahu sapa punya kerja mcm anak haram jadah, muka pecah rumah, penagih dadah.

   Saya straight away cal kakak sy tu, luckily dia kt umah then dia turun dgn husband dia, muka mamat penagih dadah tu dh cuak mcm anak haram, tahu takut kan.. lepas tu tanak ngaku palak, mmg kurang ajar btul la, biadap, In fact, dia bukannya duduk situ pun yg kau nak panas ati macam bapak kau punya parking bayar juta2 beli petak parking WTF. Keja bancuh air je pun, ckp mcm anak datuk jutawan turun dari langit mana entah yg kau nak sibuk2 sapa nak parking kat situ WTF ape hal. Gua ade kacau lu ke mamat. Ini la org melayu kita, sory to say (mmg bukan suma mcm ni) segelintir, perasaan penuh hasad dengki cemburu membabi buta x bleh tgk org lain aman damai. Husband dia bg warning kat mamat penagih tu la,mcm bagus WTF mne tah. Lpas tu trus die blah mcm tu. kurang ajar yg amat. Luckily, mamat penagih tu just buang angin tayar, klu smpi pecahkn cermin or garis my car, mmg balai punya cerita la lu mamat cilakak btul.

  Oh, sy dpt tau gerai yg dorg meniaga tu pun illegal, xde lesen, klu ikutkn ati yg panas nk je pggl MPPP angkut suma sekali,MPPP ade je kat situ dok mundar mandir. bia padan muka rasakan kau. Tapi, saya masih ada hati perut, itu periuk nasi dia org. Hurmm, tapi semua org ke berpikiran mcm sy, rambut sama hitam, hati lain-lain. Klu dh ikutkn hati yg panas menggelegak, macam-macam hal bleh jd, lu mamat pikirlah dulu sebelum bertindak sbb lu bertindak mcm INIKAH MENTALITI ORG KITA? pikirlah!

2 comments:

B I L A said...

WTF????SIALLLLAHH...PERGHH..AKU YG BACE PON MCM NK MAKI HAMUN SECRA TERUS TERUSAN JEK NIH..MMG WTF MATHER FAUKER U BITCHES..WAHHH

syaz said...

Son Of Bitch. Mcm bapak kau punya parking lot lak bhai. F**K O**